PARCUL DE AGREMENT ARINIȘ

Turiştii care ajung în Gura Humorului au la dispoziţie un spaţiu modern de agrement, în parcul Ariniş. Pe lângă un bazin olimpic de 570 de metri pătraţi acoperit, complexul are şi două piscine descoperite, saună, jacuzzi şi baie de abur, terase, sală sport. Beneficiezi de preţuri promoţionale doar dacă te cazezi la Hotel Aldi.

 

PÂRTIA ŞOIMUL

Cea mai modernă pârtie de schi din judeţul Suceava cu o lungime de 1.478 m este dotată cu telescaun pe o lungime de 1.332 m şi un sistem electronic de bileterie. Cele 5 tunuri de zăpadă amplasate pe pârtie fac posibilă practicarea sporturilor de iarnă în orice moment. Accesul se face pe un modernizat şi o parcare amenajată la bază pârtiei - 344 locuri cu instalaţie nocturnă.

 

FRUMUSEŢI NATURALE

Împrejurimile oraşului Gura Humorului oferă multe frumuseţi naturale multe dintre ele necunoscute turistului care vine pe aceste meleaguri. Formate de-a lungul sutelor şi miilor de ani multe dintre ele sunt de o frumuseţe aparte. Rezervaţiile floristice, forestiere,geologice sau mixte reprezintă tot atâtea motive pentru a veni la noi în oraş.

 

MONUMENTE ISTORICE

Reprezentative pentru arhitectura medievală românească, mânăstirile din Bucovina continuă chiar şi după 500 de ani de la construcţia lor să uimească pe cel care vine să le vadă. De o simplitate neegalabilă şi desăvârşită şi pline de substrat teologic, mănăstirile, astăzi fac parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

 

SPORTURI

Împrejurimile oraşului Gura Humorului oferă nenumărate modalităţi de relaxare şi de practicare a sporturilor favorite. Vânătoarea, pescuitul, river-rafting-ul, zborul cu parapanta, echitaţia, off-road-ul şi chiar mountain-bike-ul sunt doar câteva din sporturile pe care turiştii care vin la Gura Humorului le practică an de an.

 

TRASEE TURISTICE

Bucovina a dezvoltat un turism accesibil tuturor celor în căutare de ceva nou şi inedit. Oriunde veţi alege să vă petreceţi timpul în Bucovina nu vă vor lipsi peisajele de poveste şi oameni foarte ospitalieri. Gura Humorului vă aşteaptă cu cele doua mănăstiri aflate în imediata vecinătate a oraşului, Humor si Voroneţ.